عمل اسلیو معده به عنوان یکی از رایجترین روشهای کاهش وزن سریع، متقاضیان زیادی در سراسر دنیا دارد. شاید این عمل در ظاهر فرایندی ساده بنظر برسد اما با این حال برخی افراد بعد از انجام آن دچار پشیمانی میشوند. پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده ناشی از دلایل متعددی است. البته با رعایت چند نکته ساده، هم قبل از عمل و هم بعد از آن میتوانید احتمال بروز این افسردگی را تا حد زیادی کاهش دهید. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی جامع این موضوع بپردازیم.

عکس قبل و بعد بیماران اسلیو معده دکتر ناصر ملک پور





در صورتی که تمایل دارید توسط بهترین جراح اسلیو معده معاینه و درمان شوید، حتماً با شماره 02126619386 تماس بگیرید و یا فرم موجود در مقاله را تکمیل نمایید.
برای دریافت مشاوره رایگان و استعلام هزینه جراحی اسلیو فرم زیر را پر کنید.
دلایل پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده
پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده در واقع احساس ناامیدی یا نارضایتی از نتیجه انجام عمل است. فرد ممکن است این پشیمانی را به صورتهای مختلف و با اشکال گوناگون نشان دهد. دلایل مختلفی هستند که منجر به پشیمانی بعد از اسلیو معده میشوند. از جمله این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
عوارض جراحی چاقی
اسلیو معده نیز همچون هر عمل دیگری مشکلات و عارضههای خاص خود را دارد. طبیعتا فردی که بخشی از معده خود را از دست داده، مشکلاتی همچون تهوع، رفلاکس و مواردی از این قبیل را بعد از عمل تجربه خواهد کرد. گاهی فرد به اندازه کافی برای مواجهه با این عوارض آماده نبوده و پس از عمل اسلیو معده با قرار گرفتن در چنین شرایطی دچار پشیمانی میشود.
انتخاب پزشک نامناسب
مهمترین و باارزشترین دارایی هر آدمی در زندگی، سلامتی اوست. مراقب باشید سلامتی خود را به دست هر کسی نسپارید. گاهی فرد بدون انجام تحقیقات کافی، بررسی رضایت بیماران قبلی پزشک، اتکا به معرفی چند دوست و آشنا و یا صرفاً با دیدن چند تصویر در شبکههای مجازی، جراح مورد نظر خود را انتخاب میکند. به یاد داشته باشید که اسلیو معده، جراحی سختی است و نیاز به دقت بسیار بالایی دارد. در صورتی که جراح از مهارت و توانایی کافی برای انجام این عمل برخوردار نباشد، نه تنها نتیجه کار بسیار بیکیفیت خواهد بود، بلکه میتواند باعث پشیمانی بعد از عمل اسلیو و خطرات جدی برایتان به همراه داشته باشد.
عدم کاهش وزن مطابق با انتظارات
واقعیت این است که با جراحی اسلیو معده، فرد میتواند 50 الی 60 درصد از وزن خود را در 12 الی 18 ماه کاهش دهد. البته این موضوع به شرطی اتفاق خواهد افتاد که بیمار مراقبتهای بعد از عمل را رعایت کند. اگر انتظارات شما برای کاهش وزن بیشتر از این است و یا میخواهید در مدت زمان کمتری وزن خود را کاهش دهید، اسلیو معده برایتان مناسب نیست. در واقع اسلیو معده صرفا لاغر شدن نیست؛ بلکه تعهد به عاداتی همچون رژیم غذایی سالم و ورزش کردن است. بنابراین فردی که انتظاراتی غیر از این داشته باشد، احتمالا بعد از عمل پشیمان خواهد شد.
عدم پذیرش رژیم غذایی جدید
همانطور که پیشتر اشاره شد، در اسلیو معده در واقع فرد بخشی از معده خود را از دست میدهد؛ بنابراین دیگر امکان غذا خوردن مانند سابق را نخواهد داشت. کسی که عمل اسلیو معده انجام میدهد، باید عادت ریزهخواری و پرخوری را برای همیشه کنار بگذارد. اگر فرد نتواند خود را با رژیم غذایی جدید تطبیق دهد، روند کاهش وزن او به درستی پیش نخواهد رفت و در نتیجه دچار پشیمانی بعد از اسلیو معده خواهد شد.
استپ وزنی
یکی دیگر از دلایلی که میتواند منجر به پشیمانی بعد از جراحی لاغری شود، توقف کاهش وزن است. به یاد داشته باشید که استپ وزنی بعد از عمل اسلیو و جراحیهای چاقی یک امر طبیعی محسوب میشود و نباید با بروز آن دچار ناامیدی شوید. همچنین توقف پیشرفت لاغر شدن میتواند نشان از رژیم غذایی اشتباه شما باشد؛ بنابراین باید روند غذا خوردن خود را تغییر دهید. ماندن در یک وزن ثابت به مدت چند هفته یا حتی یک ماه نباید منجر به پشیمانی شما شود.
سختی دوران نقاهت پس از عمل
در روزهای اولیه پس از عمل، بیمار شرایط سختی را پشت سر میگذارد. در این دوره، بدن در تلاش است تا با سیستم گوارشی جدید، درد شکم و سایر موارد پیش آمده خود را تطبیق دهد. اگر احساس درد و ناراحتی دارید و گذر از این دوره برایتان چالش برانگیز است، سعی کنید تا حد امکان روحیه خود را حفظ کرده و به هیچ وجه احساس پشیمانی نکنید؛ چرا که این وضعیت کاملا طبیعی و زودگذر است.
وسواس فکری و اختلالات روحی
یکی دیگر از دلایلی که میتواند باعث پشیمانی فرد بعد از اسلیو معده شود، وسواس فکری است. افرادی که با اختلالات روحی درگیری هستند، پس از اسلیو معده شدت این موضوع برایشان چندین برابر خواهد شد. در واقع این افراد حتی اگر نتیجه خوبی از عمل بدست بیاروند، باز هم احساس نارضایتی خواهند داشت. در چنین شرایطی مراجعه به یک روانشناس یا مشاور خوب میتواند در درمان مشکلات فردی موثر باشد.
روشهای پیشگیری از پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده
با وجود اینکه پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده میتواند یک مشکل رایج در میان افرادی باشد که از این روش برای لاغر شدن استفاده میکنند، اما راهکارهایی وجود دارند که میتوان از بروز این احساس ناخوشایند تا حد زیادی جلوگیری کرد.

- قبل از انجام عمل اسلیو معده، اطلاعات کاملی درباره آن بدست بیاورید و از عوارض و دوران نقاهت و دلایل امکان پشیمانی بعد از عمل اسلیو کاملا آگاه شوید.
- برای انتخاب جراح مناسب زمان کافی بگذارید و تنها به صفحات شبکههای اجتماعی یا توصیه چند دوست و آشنا اکتفا نکنید.
- انتظارات غیر واقعی و عجیب غریب از جراحی اسلیو نداشته باشید.
- از نظر روحی خود را برای سبک جدید زندگی آماده کنید.
- پس از انجام عمل، رژیم غذایی جدید را رعایت کنید.
- ورزش بعد از عمل اسلیو معده را در صدر اولویتهای زندگی خود قرار دهید.
چرا دکتر ناصر ملک پور؟!
12 سال هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
چاپ 61 مقاله علمی پژوهشی و 2 جلد کتاب
پایهگذار رشته فلوشیپ لاپاروسکوپی
بیش از 10/000 جراحی موفق و جراحی چاقی

سوالات متداول در رابطه با حس پشیمانی بعد از اسلیو معده
احتمال پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده چقدر است؟
پشیمانی بعد از اسلیو معده بسیار نادر بوده و براساس آمار بدست آمده کمتر از 3 درصد در میان افرادیست که این جراحی را انجام دادهاند.
آیا پس از اسلیو معده امکان برگشت چاقی وجود دارد؟
عمل اسلیو معده به هیچ عنوان برگشتپذیر نیست، چراکه در این عمل 80 الی 85 درصد از معده بیمار برداشته شده و این تغییر دائمی است.
چرا ممکن است بعد از اسلیو معده پشیمان شویم؟
انتخاب پزشک نامناسب و عدم پذیرش سبک جدید زندگی بعد از جراحی چاقی دلایل اصلی پشیمانی بعد از اسلیو معده هستند.
کلام نهایی
پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده یکی از مشکلات رایج برای افرادیست که این نوع جراحی چاقی را انجام میدهند. بروز این پشیمانی ناشی از مشکلات متعددی است که با رعایت تنها چند نکته ساده میتوان احتمال آن را تا حد قابل توجهی کاهش داد. در این مقاله سعی کردیم تمامی دلایل احتمالی را مورد بررسی قرار داده و راهکارهایی جهت جلوگیری از بروز پشیمانی بعد از اسلیو معده ارائه کنیم.
مشاوره حضوری با دکتر ناصر ملک پور
اگر برای عمل اسلیو معده و یا سایر جراحیهای چراقی قصد مراجعه به مطب دکتر ناصر ملک پور (فوق تخصص جراحی لاپاراسکوپی) را دارید، میتوانید با شماره زیر تماس بگیرید.